Totaal aantal pageviews

woensdag 23 juni 2021

T4-2

 

                   De vaste bezoekers van de tearoom T4-2 (Tea for two), dames en heren in de leeftijd van 22 tot 56 jaar, hebben een hang naar de gezelligheid van de jaren vijftig en het begin van de jaren zestig. Ze houden niet van televisie kijken.

Als het COVID-19-virus Nederland in zijn greep krijgt en daarmee ook T4-2, moeten eigenaar Gilio en zijn mede-eigenaren Bas en Nadya naar een manier zoeken om toch met elkaar in contact te blijven.

Daarnaast besluit Gilio om een vlog te maken in de vorm van een documentaire over de beleving van de lockdown door de vaste klanten en komt zo meer over hen te weten. Bijvoorbeeld dat bezoeker Tjip, die gay is, wil trouwen met Najib, de vriend van bezoekster Hanna, die van niets weten. En dat vaste gast Joost een gay vluchteling uit Oekraïne in huis heeft. Ook leert hij geel hesjedrager Gijs beter kennen, die ontkent dat er een virus is en meedoet aan demonstraties tegen de coronamaatregelen.

Ondertussen is Giiio bang dat zijn vroegere vriend Hugo wraak komt nemen voor iets wat Gilio hem heeft aangedaan.

Als T4-2 na de eerste golf weer opengaat en de benjamin van de vaste gasten, Florian, terugkomt uit Zuid-Frankrijk, waar hij de bloemetjes heeft buitengezet, ontstaat er een tweespalt. Een aantal bezoekers wil dat Florian T4-2 niet meer in mag en blijven weg als het toch wordt toegestaan. Gilio zoekt naar een oplossing om beide partijen te verzoenen.

In het nieuwe jaar vindt er een confrontatie plaats tussen Gilio en Hugo, met een voor de eerste minder prettige afloop. Het is de aanleiding voor een radicale ommekeer in zijn leven.Hier is het boek te vinden: T4-2
1 opmerking: